Wednesday, November 14, 2007

Megszűnt a szélsőjobb frakció az EP-ben

Az Európai Parlament alelnöke, Edward McMillan-Scott bejelentette, hogy megszűnt az Identitás, Hagyomány, Szuverenitás (ITS) nevű politikai csoport, miután létszáma a frakcióalakításhoz szükséges húsz fő - alá csökkent.
McMillan-Scott bejelentette, hogy levelet kapott Daniela Buruiana-Aprodutól, illetve Cristian Stanescutól, amelyben a két román képviselő közli, hogy kilép az ITS frakcióból. Tekintettel arra, hogy a hét folyamán összesen három képviselő lépett ki a csoportból, annak létszáma a frakcióalakításhoz szükséges húsz fő alá esett, így a frakció megszűnt.
A román képviselők kilépését Allessandra Mussolini románokról tett megjegyzései váltották ki, melyeket a képviselőnő a nagy port kavart előző heti olaszországi gyilkosságot követően tett. A gyilkosság elkövetésével, melynek áldozata egy olasz állampolgár volt, egy Romániából érkezett romát vádolnak. Mussolini a román sajtóban úgy fogalmazott, hogy „a törvényszegés életmóddá vált a románok között. És nem jelentéktelen bűntényekről van itt szó, hanem szörnyű bűntettekről, amelyek hallatán az embernek a hideg futkos a hátán.”
Euvonal

No comments: