Monday, July 31, 2006

Bemutatták a Fidesz új EP képviselőjét

De Blasio Antoniót jelöli a Fidesz európai parlamenti képviselőnek a nemrégiben elhunyt Pálfi István helyére - jelentette be Szájer József EP-képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

De Blasio Antonio 1990 óta dolgozik a pécsi Fideszben, 1993 óta párttag, szakterülete az egészség- és környezetfejlesztés. A képviselőjelölt, aki a július 15-én elhunyt Pálfi István helyére kerül az Európai Parlament néppárti frakciójába, a tájékoztatón elmondta: édesapja olasz, édesanyja magyar, de ő maga Magyarországon született, és magyar anyanyelvén kívül olaszul, oroszul és angolul beszél.

Eredeti foglalkozása orosz-angol szakos tanár, 1990-től a pécsi önkormányzatban, illetve a Baranya megyei közgyűlésben dolgozott, többször volt tanácsadója Egészségügyi Világszervezetnek is.

Szájer József elmondta: azért esett a választásuk De Blasio Antonióra, mert a dél-magyarországi régió eddig nem képviseltette magát a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjában, másrészt az új képviselő félig olasz származása révén talán egy újabb nemzetet, Olaszországot is meg lehet nyerni a kisebbségek ügyének az Európai Unióban.

A politikus hangsúlyozta: reményeik szerint De Blasio Antonio aktívan részt vesz majd Pécs Európa kulturális fővárosa projektjében, valamint abban, hogy Magyarországra minél több uniós forrás érkezzen.

EuVonal

No comments: